С какво се различават базалните от конвенционалните импланти?

Има съществени разлики между модерните базални импланти и конвенционалните такива. Базалната имплантология дойде в следствие на подобряването на стоматологичните практики и позволи на много хора да възвърнат усмивката си с няколко посещения при специалист. Сега вече можете да получите нови зъби за по-малко от пет дни, което е повече от добра новина.

Една от най-големите разлики между конвенционални и базални импланти се крие в това, че при първите има риск да бъдат отхвърлени от организма. Що се касае до базалните импланти, то те се понасят лесно и изискват само няколко визити при стоматолога. Именно лесната им приспособимост, е съществена причина базалните зъбни импланти да бъдат предпочитани.

Рискът от поява на инфекция при интегриране на базалните импланти е сведен до абсолютен минимум. Редом с това пациентите страдащи от пародонтит могат да се лекуват чрез иновативните импланти. Лечението важи и за хора с диабет или пушачите, които също могат да получат фиксирани зъби и протези здраво закрепени върху монтираните базални импланти.

Цената на конвенционалните импланти е по-висока, защото се налага да посещавате по-често стоматолога, докато имплантите бъдат приети от организма. Краткотрайната процедура по възприемането на базалните импланти значително смъква и тяхната цена. Все пак финансовите средства са важни за всеки пациент, така че това е едно разумно и важно решение за вас.

И, докато стандартните зъбни импланти изискват костозаместване, то при базалните такава нужда няма. Базалните варианти се закотвят в кортикалиса, който представлява най-здравата кост на вашите зъби. Конвенционалните пък се поставят в меката гъбеста кост, което не ги прави достатъчно стабилни и не позволява незабавното им натоварване.

В обобщение

Ако някои хора отхвърлят базалните импланти, то е защото не са достатъчно запознати с техните предимства. За това решихме да подготвим тази статия, в която ви показваме преимуществата на този иновативен вид имплантология. Дали времето на конвенционалните импланти е минало, ще кажат запознатите в тази сфера, но ние мислим, че далеч по-добрия вариант се крие в базалните зъбни импланти и техните страхотни качества, които изброихме.